Op woensdag 10 januari 2018 is er in de bibliotheek Heerenveen aan het Burgemeester Kuperusplein 48 een lezing over het goederenvervoer in het verleden. Deze lezing, met heel veel beeldmateriaal, sluit aan op de expositie Beurtvaarders en bodediensten, die tot 1 maart te bekijken is in het Historisch Informatiepunt op de 1e verdieping van de bibliotheek.
Goederenvervoer in Friesland
Mollema, zelf zoon van een boderijder, vertelt over de boderijders en beurtschippers die vroeger in bijna elk Fries dorp te vinden waren. Zij onderhielden het contact met de buitenwereld en zorgden voor het vervoer van goederen. De lezing wordt toegespitst op Heerenveen.
Mollema geldt als expert op het gebied van boderijders. Hij vergezelde zijn vader vroeger op vele boderitten, verzamelde door de jaren heen een zeer grote collectie aan documentatie en fotomateriaal en schreef een aantal boeken over dit onderwerp. Mollema staat daarom garant voor een kleurrijke en boeiende lezing. Hij gaat aan de hand van heel veel foto’s dieper in op het ontstaan van beurtschippers en bodediensten in Friesland. In het laatste deel van het verhaal wordt aandacht aan Heerenveen besteed.
Reserveren Deze avond die start om 19.30 uur en rond 21.30 uur afgelopen zal zijn, is gratis toegankelijk. Aanmelden is wel gewenst. Dit kan in de bibliotheek of via de www.bibliotheekheerenveen.nl