Vrijdagmiddag 29 januari opende wethouder Hans Broekhuizen een bijzondere tentoonstelling in de bibliotheek van Heerenveen.

foto10Deze tentoonstelling ‘Draadjes naar het verleden’ (Triedsjesneiitferline) is namelijk samengesteld door leerlingen uit de 1e klas Jenaplan van OSG Sevenwolden. Tijdens het project zijn de leerlingen op zoek gegaan naar het verhaal achter een voorwerp uit hun familie. Zij hebben hierdoor draadjes naar het verleden ontdekt.Het project is begonnen met een gastles van Tresoar, op locatie Buitenbaan van OSG Sevenwolden. Tresoar is de bewaarplaats van de geschiedenis van Fryslân. Vervolgens zijn de leerlingen op bezoek geweest bij de bibliotheek en het HiP (Historisch Informatiepunt Heerenveen) om te leren hoe je betrouwbare informatie zoekt.De samenwerking tussen OSG Sevenwolden en de bibliotheek Heerenveen heeft geleid tot deze tentoonstelling waarin de verhalen en voorwerpen te bewonderen zijn tot half maart.

foto7

foto8

Klik op deze foto voor meer foto’s