Zaterdagochtend 20 februari stroomde het leescafe in bibliotheek Heerenveen helemaal vol. Vrolijke begroetingen alom. Het was het feest der herkenning tussen de oud-leden van het in 2013 opgeheven van Renssenkorps.
Bij het samenstellen van de expositie kwam men erachter hoezeer het korps nog leeft onder de mensen en zo ontstond het idee van een officiele opening gekoppeld aan een Meet&Greet. De opening werd verricht door Aly van Renssen, dochter van de oprichter.
Na een inleiding in het leescafe konden de 130 bezoekers ( met dank aan facebook) naar boven voor de koffie en de openingshandeling. Het was passen en meten maar iedereen vond het supergezellig!

HIP Van Renssenkorps 001 HIP Van Renssenkorps 002 HIP Van Renssenkorps 005 HIP Van Renssenkorps 008 HIP Van Renssenkorps 010 HIP Van Renssenkorps 012 HIP Van Renssenkorps 017 HIP Van Renssenkorps 020 HIP Van Renssenkorps 024 HIP Van Renssenkorps 027 HIP Van Renssenkorps 030 HIP Van Renssenkorps 034
HIP Van Renssenkorps 036

 

 

lm
1957 Drumband

 

 

1958 aug van renssenkorpd bij gasfabriek in Heerenveen
Iedereen is zaterdag 20 februari om 10.30 uur van harte welkom in het HIP bij de officiele opening van de expositie. Daarna is er tot 13.30 uur gelegenheid voor oud-leden van het korps om elkaar te ontmoeten tijdens een zogenaamde meet&greet-bijeenkomst. Er is koffie en thee en u kunt de expositie, samengesteld door de vrijwilligers van de Werkgroep Oud-Heerenveen met materialen van korpsleden, bekijken
Er zijn veel foto’s te zien, maar ook oorkondes, medailles, bekers en een aantal instrumenten. Tevens wordt een film vertoond met onder meer beelden van de deelname van het korps aan het Wereld Muziek Concours in Kerkrade.