Op zaterdag 8 februari is in de bibliotheek weer een aantal oude films over Heerenveen te zien. De vertoning vindt plaats van 10.00 tot 14.00 uur in het Leescafé op de begane grond. Belangstellenden kunnen op elk gewenst moment binnenlopen en aanschuiven om te genieten van de oude beelden. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen. Bovendien kan iedereen deze dag oude foto’s en documenten inbrengen, die een relatie met Heerenveen hebben.
Een greep uit de films die deze keer worden vertoond:
– Zestienroeden en omgeving: beelden van bewoners, huizen en tuinen uit de periode 1967-1980.
– Een bezoek aan Hepkema’s Bosjes in 1933. Te zien is onder meer een optreden van de Skotsploech en de opvoering van het openluchtspel ‘Yn dagen fan striid’ van G. Burgy.
– Twee films van Oranjewoud: de kermis in het dorp en de opening van het Landbouwcentrum in huize Oranjewoud in 1954, met beelden van minister Sicco Mansholt en de eerste cursus voor boeren.
– Beelden uit 1987 van het Polderfeest in Gersloot, waaronder de volksspelen.
Ook op zaterdag 8 maart laat de bibliotheek van 10.00 tot 14.00 uur oude films over Heerenveen zien. Voor een deel zijn dit andere dan de films die op 8 februari worden vertoond. Bovendien krijgen inwoners van Heerenveen en omstreken op 8 maart  de kans om zelf langs te komen met oude films over diverse gebeurtenissen in de gemeente Heerenveen. Ook deze amateurbeelden zullen dan direct099 worden vertoond. Medewerkers van het Fries Film Archief zijn die dag aanwezig met diverse apparatuur om dit mogelijk te maken. Verder kan men op 8 maart ook weer oude foto’s en documenten met een relatie met Heerenveen inbrengen.

Het initiatief tot deze filmvertoningen is genomen door het Historisch Informatiepunt (HIP), een samenwerkingsverband van de bibliotheek, de Werkgroep Oud-Heerenveen en museum Willem van Haren. Ook het Fries Film Archief verleent zijn medewerking.