IMG_9026

Vrijdag 22 maart was er in het leescafé van de bibliotheek Heerenveen een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van de vernieuwde bibliotheek en de lancering van de site van het Historisch Informatiepunt.
De gasten werden ontvangen met koffie, thee en oranjekoek. Leerlingen van Ateliers Majeur verzorgden de muzikale omlijsting. Manager Nynke Andringa blikte terug op hectische periodes in 2012 waarin de begane grond van nieuwe vloerbedekking werd voorzien terwijl de bibliotheek “gewoon” open was. Sinds de herinrichting worden de boeken meer frontaal gepresenteerd op displaytafels en de zelfservice onderging een complete metamorfose.
Wethouder Coby van der Laan ging in haar toespraak in op het belang van vastleggen van verhalen uit het verleden. Op de site van het Historisch Informatiepunt (HIP) is al veel informatie over de geschiedenis van alle dorpen in de gemeente bij elkaar gebracht. Door samen met het aanwezige publiek door de nieuwe website te surfen en enthousiast te vertellen wat er allemaal al te vinden is werd de site door de wethouder geopend. Het officiële gedeelte werd afgesloten door Grytsje Kingma, zij  zong en speelde op gitaar het lied Wytfear.

Daarna was er gelegenheid de vernieuwde bibliotheek en de expositie over de Tweede Wereldoorlog in het HIP bekijken.