Aandacht voor Tuinen van Wagter in bibliotheek Heerenveen
Op dinsdagmiddag 11 december is iedereen van 14.00 tot 15.30 uur van harte welkom in het leescafé van de bibliotheek in Heerenveen om kennis te maken met de historie van de Tuinen van Wagter. Het stuk grond waar nu al ruim veertig jaar de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein staat, maakte van 1891 tot 1957 deel uit van deze Tuinen van Wagter. Dit was een kwekerij waar drie generaties Wagter als tuinder, hovenier en bloemist de kost hebben verdiend.
Leden van de Werkgroep Oud Heerenveen ontvangen belangstellenden voor de geschiedenis van de Tuinen van Wagter graag met koffie of thee. Er zijn foto’s te zien op een groot scherm. Daarnaast kunnen fotoverhalen op de verhalentafel worden bekeken. De toegang is gratis. De bibliotheek van Heerenveen viert dit jaar haar 100-jarig bestaan en dat is een goede aanleiding om aandacht te besteden aan de Tuinen van Wagter. Op de eerste verdieping van de bieb is in het HIP (Historisch Informatiepunt) nog tot eind januari een expositie te zien over de geschiedenis van deze bibliotheek.