Open huis en expositie over 100 jaar bibliotheek in Heerenveen

De bibliotheek van Heerenveen bestaat honderd jaar en daar wordt uitgebreid bij stilgestaan. Zo houdt het HIP (Historisch Informatiepunt) op dinsdag 9 oktober een open huis in het leescafé van de bieb aan het Burg. Kuperusplein 48, waarbij de eeuweling centraal staat. Een verdieping hoger is vanaf dezelfde dag in het HIP een expositie met veel foto’s en een aantal voorwerpen te zien over de geschiedenis van de bibliotheek. Het open huis duurt van 14.00 tot 15.30 uur en de tentoonstelling is tot en met 31 januari 2019 tijdens de openingsuren te bezoeken. Voor beide is de toegang gratis.

Te gast bij HIP

Leden van de Werkgroep Oud-Heerenveen presenteren op 9 oktober foto’s uit de historie van de bibliotheek op een groot scherm in het leescafé. Ook kunnen de fotoverhalen op de verhalentafel worden bekeken. Belangstellenden worden ontvangen met gratis koffie en thee.